Novi Compas portal

 

udruge u Lipiku - kontakt informacije
Djeca Lipika
Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika

 

Prijava komunalnog nereda
Početna konferencija projekta "OTVORIMO VRATA ZDRAVLJA"

U petak 29.11.2019. u Garešnici održana je Početna konferencija projekta "Otvorimo vrata zdravlja". Ovaj projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda /Poziv Promocija zdravlja, prevencija bolesti, faza 1/.

Svečanost se održala u prostoru Udruge umirovljenika Garešnica, a uz partnerske gradove i organizacije civilnog društva, odazvali su se brojni drugi sudionici iz lokalnih i regionalnih ustanova i organizacija, usmjerenih na zdravlje, lokalni razvoj i rad s ranjivim društvenim skupinama.

Uvodnu riječ domaćina održao je zamjenik gradonačelnika Goran Cupek. Važnost projekta za lokalnu zajednicu naglasili su i predstavnici partnerskih organizacija i gradova: Branko Predragović, tajnik Dijabetičke udruge Garešnica; Danica Cetin Pajer, ravnateljica Razvojne agencije Daruvar, Alenka Soldan, tajnica Udruge osoba s invaliditetom Grubišno Polje, Ana Marija Kaurin, stručna suradnica Razvojne agencije Grada Novske, Marija Kelečić, predsjednica Udruge invalida rada Virovitica; Gordana Horvat, voditeljica financija Grada Lipika i Tihana Pandl, voditeljica projekta. Završnu riječ dala je gđa. Sanja Bogdan Pavlović, kao osoba zaslužna za ideju i finaciranje ovakvog projekta.

Ukupan iznos EU potpore za projekt „Otvorimo vrata zdravlja“ iznosi 492.600,15 HRK.

Veselimo se početku provedbe aktivnosti i edukaciji za mjerenje tlaka i šećera, koja nam slijedi ovaj mjesec.

09.12.2019. 9494 pregleda