Novi Compas portal

 

udruge u Lipiku - kontakt informacije
Djeca Lipika
Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika

 

Prijava komunalnog nereda
Prijavite se na natječaj „Uzorne hrvatske seoske žene“

Udruga „Uzorne hrvatske seoske žene“  uputila je javni poziv zainteresiranima za sudjelovanje u izboru najuzornije hrvatske seoske žene koji će se ove godine održati po dvadeseti put od kada je ovaj projekt pokrenut 1999. godine.

Začetnik ideje i projekta Izbora „Najuzornije hrvatske seoske žene“ je mr.sc. Josip Kraljičković (pročelnik Upravnog odjela za fondove Europske unije, regionalne i međunarodne suradnje) iz Zagrebačke županije koja je koljevka ove manifestacije. 

"Najuzornija hrvatska seoska žena mora biti stara između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. U svojoj sredini žena je poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice, a koja do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Tim projektom želimo pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, ali i sudjelovanjem u obilježavanju Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava svake godine 15.listopada diljem svijeta. 

Skrenuti će se medijska pažnja na ženine uspješne aktivnosti koje do sada nisu bile odgovarajuće promovirane, vrednovane i nagrađivane, osobito u seoskim sredinama." riječi su Katice Jerleković, predsjednice Udruge „Uzorne hrvatske seoske žene“ koja je organizator Izbora.

Ovogodišnji izbor održati će se 12.listopada u gradu Ozlju odakle je prošlogodišnja pobjednica izbora Melita Vrbanek, a prijave se primaju do 30.lipnja  2019. godine. Prijava mora sadržavati ime, prezime, adresu i broj telefona, datum i godinu rođenja, bračno stanje, zanimanje te kratak životopis. Obrazac za prijavu možete naći na stranicama Požeško-slavonske županije.

Prijave slati poštom na adresu: Ured župana, Požeško-slavonska županija, Županijska ul. 7 34000 Požega, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na broju mob: 098/659-880.

05.04.2019. 6290 pregleda