Novi Compas portal

 

udruge u Lipiku - kontakt informacije
Djeca Lipika
Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika

 

Prijava komunalnog nereda
Pozivaju se zainteresirani za izvođenje meteoroloških izmjera u Lipiku

Za one koji nisu upoznati s ovom činjenicom, u Lipiku se već dugi niz godina nalazi klimatološka postaja pomoću koje su se svakodnevno pratile meteorološke pojave tijekom dana koje su se potom dojavljivale Državnom hidrometeorološkom zavodu u svrhu obavještavanja javnosti.

Ovu odgovornu dužnost je od 1996. pa sve do 2017. godine obavljao Josip Benković, lipički meteorološki motritelj koji je za svoj dugogodišnji predani rad u motriteljskoj službi dobio i priznanje Grada Lipika, a meteorološka postaja koja je bila na njegovom posjedu imala je i edukativni karakter jer su je svake godine organizirano posjećivali osnovnoškolci okolnih škola kojima je održavao prezentacije i upoznavanje s radom instrumenata za izmjere.

Poslije njegove smrti do kraja ove godine to je nastavila činiti njegova supruga koja to nažalost iz zdravstvenih razloga više nije u mogućnosti.

Iz tog razloga s početkom ove godine klimatološka postaja privremeno je prestala s radom te se trenutno traži osoba koja bi preuzela dužnost i obavezu svakodnevnih meteoroloških mjerenja te dostavljanja tih podataka telefonski ili aplikacijom DHMZ-u. Za sve informacije oko uvjeta i naknade za obavljanje ove vrijedne dužnosti, zainteresirani građani Lipika mogu se obratiti pročelnici upravnog odjela Veroniki Prhal u gradskoj upravi Grada Lipika u Ulici Marije Terezije 27, u uredu br.18 ili na broj telefona 034/314-831.

 

09.01.2019. 4292 pregleda