Novi Compas portal

 

udruge u Lipiku - kontakt informacije
Djeca Lipika
Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika

 

Prijava komunalnog nereda
Sveti Nikola darivao mališane Lipika i okolice

Sveti Nikola i njegov (kako za koga) zločesti pratitelj krampus 4. i 5. prosinca uz logističku podršku pomoćnika iz Grada Lipika posjetili su djecu u svim naseljima; od Marinog Sela pa sve do Japage! Na kraju trodnevne turneje po našem kraju, konačno su 6. prosinca  posjetili djecu u samom Lipiku; i to u župnoj crkvi sv. Franje Asiškog gdje je održan prigodni program.

Naš dobri Sveti Nikola u obilazak Grada Lipika i svih pripadajućih naselja krenuo je 4. prosinca. Tom prilikom je obišao djecu u Marinom Selu, Antunovcu, Poljani, Gaju, Brekinskoj, Brezinama i Kukunjevcu. Već sljedeći dan, 5. prosinca na red su došli mališani iz Klise, Dobrovca, Filipovca, Donjeg Čaglića, Šeovice i Japage, da bi se putovanje završilo dolaskom Svetog Nikole 6. prosinca u župnu crkvu Svetog Franje Asiškog gdje je pripremljen prigodan program pun pjesme, plesa i recitacija koji su vrtićarci i školarci pripremili sa svojim tetama i učiteljima.

Nakon završetka programa u crkvi, Sveti Nikola, u pratnji krampusa, krenuo je u obilazak Lipika i tom je prilikom prolaznicima dijelio poklone. Obišao je klizalište i predivno ukrašen božićni park, a potom je navratio u restoran Toplica Lipik te Dom hrvatskih veterana gdje je pozdravio korisnike tih ustanova te im poželio sve najbolje za blagdane.

FOTOGALERIJE:

4. prosinac 2018. - Sveti Nikola donosi djeci darove

5. prosinac 2018. - Sveti Nikola donosi djeci darove

6. prosinac 2018. - Sveti Nikola donosi djeci darove

06.12.2018. 4229 pregleda