Novi Compas portal

 

udruge u Lipiku - kontakt informacije
Djeca Lipika
Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika

 

Prijava komunalnog nereda
Jesenska deratizacija na području Grada Lipika

Sustavna deratizacija na području Grada Lipika će se obavljati od 26.9.2018. do 11.10.2018. u vremenu od 08:30 do14:00 sati, plan rada podložan je promjenama u slučaju loših vremenskih prilika.

Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije provest će uništavanje štetnih glodavaca najmanje u i oko stambenih objekata. Trovanje štetnih glodavaca provest će se izlaganjem zatrovanih mamaca na sva mjesta gdje se obično pojavljuju štetni glodavaci (podrum, dvorište i eventualno tavan). Ukoliko primjetite da su štetni glodavci potrošili sve zatrovane meke molimo da nas kontaktirate na navedene telefonske brojeve.

Da bi se osigurao uspjeh u borbi protiv štetnih glodavaca, a uz to izbjegle eventualne nezgode vlasnici stanova, kuća, okućnica, kao i svi ostali stanari se obvezno trebaju pridržavati sljedećih naputaka:

  1. Surađivati s ekipama koje provode suzbijanje štetnih glodavaca tako da im daju sve tražene informacije i omoguće pristup u sve prostore gdje je potrebno izložiti zatrovane mamce.
  2. Odstraniti iz dvorišta i podruma smeće, a osobito otpatke hrane.
  3. Za čitavo vrijeme trajanja deratizacije onemogućiti malodobnoj djeci pristup na mjesta na kojima je postavljen zatrovani mamac za štetne glodavace.
  4. Skloniti sve životinje kućne ljubimce na sigurno mjesto gdje ne mogu doći do zatrovanih mamaca.
  5. Zabranjuje se dirati ili premještati zatrovane mamce.

Pozivaju se stanovnici da se u cijelosti pridržavaju gornjih naputaka, jer će za svu štetu, kao i za eventualno oštećenje zdravlja snositi odgovornost svaki za sebe, a roditelji za djecu.

Odgovorna osoba: Dalibor Puharić, dipl.ing. (mob: 099 317 95 26)

24.09.2018. 13186 pregleda