Novi Compas portal

 

udruge u Lipiku - kontakt informacije
Djeca Lipika
Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika

 

Prijava komunalnog nereda
Predstavnici Đakova i Strizivojne posjetili Lipik

Predstavnici Grada Đakova i Općine Strizivojna bili su 21. rujna u službenom posjetu lipičkom gradonačelniku Vinku Kasani.

Zamjenik gradonačelnika Đakova Robert Francem i načelnik Općine Strizivojna Josip Jakobović u prostorijama lipičke gradske uprave susreli su se s gradonačelnikom Vinkom Kasanom, pročelnicom Jedinstvenog upravnog odjela Veronikom Prhal, direktorom Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA d.o.o. Dejanom Iličićem i direktorom gradskog komunalnog poduzeća Lipkom Marijanom Strgancem gdje su se tom prilikom upoznali s funkcioniranjem lokalne samouprave, a obišli su i prostorije razvojne agencije, reciklažno dvorište, Dom hrvatskih veterana, lipička gradilišta, ali i lipičke znamenitosti poput ergele, parka i Toplica Lipik.

"Unazad posljednjih godinu i pol dana intenzivno smo krenuli u suradnju s Gradom Đakovo, kao i Općinom Strizivojna. Naš današnji susret, koji je već ranije bio dogovoren, poslužio nam je za izmjenu iskustava i uspješnih praksi s ciljem daljnjeg razvoja na području poduzetništva", doznali smo od gradonačelnika Kasane, koji je već nekoliko puta posjetio Đakovo i područje Đakovštine, a ovim putem moramo podsjetiti naše čitatelje kako je početkom godine povodom blagdana Sveta tri kralja na poziv KUD-a „Šokadija“ u Strizivojni nastupio i KUD „Lipik“.

"Prepoznali smo Grad Lipik kao izvrstan primjer dobre prakse, ne samo zbog lokalne razvojne agencije, nego i zbog samog ustrojstva Grada. Primijetili smo da Lipik na svim natječajima osigurava sredstva za daljnji razvoj, kako infrastrukture Grada Lipika, tako i samih ljudskih potencijala te smatramo da je to izvrstan primjer kako ovdje u Slavoniji svi zajedno možemo djelovati. Stoga smo na licu mjesta odlučili vidjeti kako se to radi i na koji način jer nam je želja takvu praksu primijeniti i u našoj Općini Strizivojna", rekao je načelnik Josip Jakobović.

S njim se složio i đakovački dogradonačelnik Robert Francem koji je kazao da su rado došli vidjeti zbog čega je toliko Lipik postao prepoznat u Hrvatskoj što se tiče realizacije i prijavljivanja projekata za povlačenje financijskih sredstava iz europskih fondova te dodao kako Grad Đakovo ide u tom smjeru i traži praktične primjere. "Lipiku i Đakovu je zajedničko to što se u oba grada uzgajaju lipicanci i mislim da je prirodno da se povezujemo ne samo na razini kulture i ergele, već i na razini projekata u konačnici", zaključio je Francem.

 

21.09.2018. 10175 pregleda