Novi Compas portal

 

udruge u Lipiku - kontakt informacije
Djeca Lipika
Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika

 

Prijava komunalnog nereda
U Lipiku održana akcija „Zelena čistka – jedan dan za čist okoliš“

Oko dvije stotine stanovnika s područja Grada Lipika i okolnih naselja uključilo se 7. rujna u akciju "Zelena čistka 2018. – jedan dan za čist okoliš".

U akciju čišćenja uključili su se tako školarci i učitelji, tete u vrtiću, udruge žena, udruge mladih, djelatnici i korisnici Pomoći u kući i Dnevnog boravka, ali i zaposlenice Projekta „Zaželi“, zatim zaposlenici lipičke gradske uprave, kao i djelatnici Lipičke razvojne i turističke agencije Lira d.o.o, gradskog komunalnog poduzeća Lipkom te brojni drugi ekološki osviješteni građani koji su imali vremena i volje pridružiti se ovoj akciji za ljepši okoliš.

U središtu Lipika se radilo na uređivanju perivoja, uređivao se okoliš oko Dječjeg vrtića Kockica, čistilo se područje oko nekadašnjeg naselja Topolik pa sve do Poduzetničke zone gdje se kupilo smeće uz ulice, a čistio se i okoliš oko nogometnog stadiona u Lipiku. Nastavnica Jadranka Šimunović Katunar, ujedno predsjednica ogranka Udruge Lijepa Naša, i učenici viših razreda Osnovne škole Lipik čistili su smeće koje nanese Pakra na svoje obale, a akciji su se priključili i mještani Marinog Sela, odnosno članice Udruge žena i članovi mjesnog odbora predvođeni predsjednikom Mijom Štimcem, koji su zajedničkim snagama prionuli uređivanju svojeg naselja. Učenici osnovne škole „Grigora Viteza“ u Poljani uređivali su okoliš oko svoje škole, ali i okolne ulice, rekao nam je ravnatelj Tibor Nagy, a zelena čistka je obuhvatila i čišćenje divljih odlagališta, poput onih u blizini lipičkog nogometnog kluba i u Poljani, koje su odradili djelatnici Lipkoma.

U nekim će se mjestima, kao na primjer u Antunovcu, odraditi akcija u popodnevnim satima ili koji drugi vikend, a za sve koji su se uključili, Grad Lipik osigurao je potreban materijal, rukavice, alat, vreće za smeće i gorivo te sendviče za gablec, dok je vodu donirala tvrtka Studenac, rekla nam je Sanela Ždralović, zaposlenica lipičke gradske uprave i koordinatorica Zelene čistke.

FOTOGALERIJA

10.09.2018. 10201 pregleda