Novi Compas portal

 

udruge u Lipiku - kontakt informacije
Djeca Lipika
Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika

 

Prijava komunalnog nereda
Poziv za prijavu na edukacijski program za voditelja u ruralnom turizmu

Grad Lipik poziva članove obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji se bave turizmom ili imaju slične poslovne ideje te su locirani u blizini turističke rute „Put baštine – od Trapista do graničara“ na lokalnom području Lipika da se prijave na

EDUKACIJSKI PROGRAM ZA VODITELJA U RURALNOM TURIZMU

Edukacija će ukupno trajati 180 sati s tim da će se pola teorijske nastave održavati u Lipiku, a pola u Garešnici nakon čega polaznici stječu uvjerenje o osposobljavanju za poslove voditelja/ice ruralnog turizma.
Sudjelovanjem u ovom programu steći će se nova znanja i vještine iz područja prodaje i marketinga, planiranja, komunikacija, implementacije i provođenja zakona, standardizacije proizvoda i usluga, kulture stola i vođenja vlastitog financijskog poslovanja u seoskom turizmu. Stečena znanja će se koristiti za pomoć u pronalaženju novih ili boljih radnih mjesta, širenju tržišta i povećanju konkurentnosti proizvoda i usluga u turizmu.

U program osposobljavanja za poslove voditelja/ice ruralnog turizma koji je verificiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, može se upisati osoba koja ima završenu osnovnu školu i navršenih 18 godina.

Edukacija je za polaznike besplatna, a troškove prijevoza do Garešnice (50% predavanja) snose sami polaznici.

Uvjerenje o osposobljavanju za poslove voditelja/ice ruralnog turizma za polaznike koji uspješno završe program upisuje se u radnu knjižicu.

Na edukaciju se mogu prijaviti i osobe koje trenutno nemaju registriran OPG, ali ga planiraju uskoro otvoriti.

Edukacijski program se provodi u sklopu projekta prekogranične suradnje iz programa INTERREG – IPA CBC Croatia – Bosnia and Herzegovina – Montenegro za projekt „Put baštine – od Trapista do graničara“ (Heritage route – from Trappist to Border guards).

Prijaviti se možete do 15. lipnja 2018. godine. Prijavnice je moguće preuzeti na slijedećim Internet stranicama: www.lipik.hr i http://heritageroute.eu/

Kontakti za prijavu i dodatne informacije:
Grad Lipik
Jedinstveni upravni odjel, Marije Terezije 27, Lipik    
Kontakt osoba: Valerija Vlajnić, tel. 034/314-820, e-mail: valerija@lipik.hr

04.06.2018. 7269 pregleda