Novi Compas portal

 

udruge u Lipiku - kontakt informacije
Djeca Lipika
Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika

 

Prijava komunalnog nereda
Glazbenim programom završio prvi dan Sajma cvijeća

U organizaciji Grada Lipika i Turističke zajednice Grada Lipika završio je prvi dan tradicionalnog Sajma cvijeća i ukrasnog bilja, manifestacije koja se u Lipiku već osmu godinu za redom u održava u mjesecu svibnju.

Osim raznih iznenađenja, uz čarobne boje i mirise cvijeća, organizatori su pripremili dva natjecanja; natjecanje u košnji trave i natjecanje u najljepše uređenoj okućnici.

Danijel Straga najbolji u košnji trave

U košnji travnjaka ispred zgrade Kursalona, natjecala su se četiri sudionika, a mjerila se brzina, preciznost i urednost. Najbolji među njima bio je Danijel Straga, drugo mjesto je osvojio Vlado Tutić, dok su se na trećem mjestu našli Josip Ždralović i Bore Tutić. Kosci su kosili s traktorom, trimerom, kosilicama i kosom, a svi su nagrađeni prigodnim poklonima koji će im poslužiti prilikom sljedećih košnji.

Niz maštovito uređenih pročelja i okućnica

U lipičkom perivoju, podno Jelkinog brijega, vrijedne su žene sudjelovale u uređivanju po vlastitom ukusu pročelja kuća s malom okućnicom. Tako su se u natjecanje upustile žene iz Zajednice Talijana LipikaUdruga žena LipikMirjana Hruška s kućicom koju je nazvala Velvet te Katarina Pop uz čiju su se okućnicu našle i domaće životinje poput zečeva, pilića, kokoši i gusaka. Od niza prekrasno uređenih pročelja i okućnica prvo mjesto je osvojila upravo Katarina Pop koja je nagrađena lepezastim grabljama XXL Combi sistem Gardena, dok su preostale sudionice dobile  rukavice za vrtlarenje te poklon bon od 100 kuna u poduzeću Metalko koje im je uručio gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.

Glazbeni program u Kursalonu uz plesne akrobacije na svili

Usprkos iznimno lošim vremenskim uvjetima, praćenim snažnim pljuskom i ledom, koji su se tijekom poslijepodnevnih sati spustili na Lipik i okolicu, glazbeni program koji je bio predviđen održati se na Wandelbahnu jednostavno je premješten u obližnji Kursalon. Uz bogati opus Swing time kvarteta, publika, među kojom su bili i gosti iz prijateljskog grada Neustadt an der Aisch, imala je priliku uživati i u atraktivnim plesnim akrobacijama na svili koje su izveli Nikolina Komljenović i Ivan Šeparović iz plesne skupine S.VILA.

Kroz cijeli sutrašnji dan održat će se tradicionalni Sajam cvijeća, a posjetitelji će osim uživanja u ukrasnom bilju, moći ponuđene proizvode kupiti te uljepšati i urediti svoje domove i okućnice, što u konačnici rezultira i ljepšim okruženjem svih nas.

Fotogalerija: Sajam cvijeća u Lipiku - prvi dan (12.5.2018.)

13.05.2018. 7314 pregleda